De 10 rareste smakene fra vårt smakslaboratorium
Du kjenner sikkert til Phish Food, og vi vedder ett dusin strøssel på at du har smakt Half Baked. Men ringer Buttery Udders og Breakfast in Belfast noen bjeller? Neppe. Dette er to av mange iskremdelikatesser som er funnet opp i vårt magiske smakslaboratorium i Waterbury, Vermont i USA. I vårt laboratorium jobber et team med "Screamers" (som i "ice creamers") hver uke med å utvikle nye og spennende smaker. Hos Screamerne er det bare fantasien som setter grenser, til forskjell fra våre Smaksgruruer som jobber med å utvikle smaker du kan finne i våre Scoop Shops eller på Supern.
HVORFOR BYGGET VI DETTE MAGISKE STEDET?
Smakslaboratoriet i Waterbury ble lansert i 2011 som et hjem for våre sprøeste idéer. Her utvikles idéene som sannsynligvis aldri vil se innsiden av et kommersielt fryseskap. Besøkende som fullfører hele fabrikkomvisningen vil til slutt få muligheten til å smake iskremarkitektenes nyeste smaksoppfinnelser. Screamerne gir gjestene muligheten til å prøve iskremsmaker du ikke finner noe annet sted i verden. Smakene fra smakslaboratoriet er ofte rare, noen ganger nydelige, men alltid unike.
VÅRE 10 RARESTE OG SPRØESTE SMAKER
Vi snakket nylig med iskremarkitekten Haylee Nelson for å lære mer om Screamernes oppfinnelser. Dette er de 10 rareste, villeste og sprøeste smakene de noen gang har kokt sammen:
1. Lemon Poppy Seed 2
Joda, dette var den andre versjonen av Lemon Poppy Seed. Screamerne elsket den, men folk flest falt aldri helt for smaken. Visstnok så likte ikke folk at valmuefrøene satte seg fast i tennene. Hvem skulle trodd det?
2. Candied Apple
Vi har alltid lurt på hvorfor kandiserte epler ikke er mer populære. Er skallet for hardt? Er de for klissete? Vi prøvde å komme til bunns i saken, men alt vi lærte var at folk liker iskrem laget av kandiserte epler så lenge isen har karamell-virvler.
3. Sweet Sassafras
Det fantes ingen gylden middelvei når det kom til denne vørterølisen. Enten hatet du den eller så elsket du den. Vi lekte detektiver og snoket litt rundt. Funnene våre var forbløffende. Vi fant ut at de som hatet denne smaken også hatet vørterøl, mens de som elsket denne smaken, elsket vørterøl. Vi burde ha skjønt det.
4. Buttery Udders
Denne iskremen har kanskje tidenes kuleste navn. Selve iskremen hadde smak av Irish Cream-likør. Hvis ikke det er verdt en smak, så skjønner vi ingen ting.
5. At the ChocoBanana
Denne smaken var inspirert av Bananas Foster, men laboratoriet manglet omtrent halvparten av de nødvendige ingrediensene. Det stoppet ikke Screamerne fra å prøve, og resultatet ble en smak som liknet på mammas hjemmelagde bananbrød.
6. Grape
Jupp! Det er akkurat det det høres ut som. Drue. Ben & Jerry’s Grape var en drue-iskrem! Noen mente at det var det drueste de hadde smakt, mens andre mente at vi måtte ta med iskremen tilbake til idéfasen.
7. Apple Pie a la Mode
Du tror kanskje denne iskremen hadde smak av eplepai? Nå vel, den smakte mer som høsttakkefest. Dersom det er mulig å sette en smak på hele høytiden. Screamerne kalte den ofte "Grandma's Goodies" og "That Thanksgiving Flavor". Kjært barn har mange navn.
8. Hibiscus 2
Hibiscus 1 traff ikke helt som forventet. Vi prøvde å lære av våre feil, men alt vi lærte var at vi kanskje ikke bør lage iskrem som smaker blomster.
9. Hawaiian Cool
Ingen stater er lengre unna Vermont enn Hawaii. Vi ønsket å feire dette langdistanseforholdet med å mikse ananasiskrem med biter av hvit sjokolade. Vi kom ikke noe nærmere Hawaii rent fysisk, men psykisk? Absolutt!
10. Maple Hippie 2
Maple Hippie 2 er en av våre nyere smaker. Denne smaken kom fordi vi mente at folk med nøtteallergi også fortjener en "nøttete" smak. Screamerne klarte kunststykket å kombinere solsikkesmør-iskrem med virvler av lønne- og sjokoladecookiebiter. Døh.
Nelson minnet oss om at dette kun er 10 av utallige smaker som har funnet veien igjennom vårt smakslaboratorium. Det tar omtrent en uke å lage nok iskrem for en dag med besøkende. Så Screamerne er som du skjønner veldig, veldig, veldig opptatt med å finne opp nye smaker.
Har du noen gang prøvd noen av disse, eller andre av smakslaboratoriet sine gale påfunn? Fortell oss om det da vel!