
Favorittsmak:
"Cherry Garcia. Min jobb var å blande sjokolade og kirsebær og tilsette dem til iskremen i drøyt 6 måneder da jeg startet i selskapet. Jeg tror det smittet over på meg."
– Roy Cook
Safety, Health, & Environmental Supervisor
Du kjenner kanskje til Ben & Jerry's for våre biter og virvler, men du vet kanskje ikke om alt som foregår når vi lager vår iskrem. Gjenopplev ut-av boksen-erfaringene til vår iskrem og reisen til våre euforiske smaker fra kua på gården til kjeksen i våre iskrembarer eller som en halvliter i fryseren.
Det hele starter selvsagt med kua. Ikke bare én, men titusener av dem - fra hundrevis av lokale gårder som selger sin upasteuriserte melk til St. Albans Cooperative Creamery i St. Albans, Vermont. På co-operativet blir melken separert i kremfløte og kondensert skummet melk, og deretter sendt med tankbil til våre St. Albans- og Waterbury Vermont-fabrikker.
Favorittsmak:
"Cherry Garcia. Min jobb var å blande sjokolade og kirsebær og tilsette dem til iskremen i drøyt 6 måneder da jeg startet i selskapet. Jeg tror det smittet over på meg."
– Roy Cook
Safety, Health, & Environmental Supervisor
Favorittsmak:
"Hva som helst med peanøttsmør. Jeg elsker peanøttsmør."
Halvlitersbekjennelse:
"Mitt team har et rituale. Vi går alle ut og tar de nye smakene vi kommer ut med fra samlebåndet og spiser dem i pausen. Det finnes ikke noe bedre enn en nylaget halvliter med myk iskrem rett fra samlebåndet."
– Renee Corey
2nd Shift Shipping & Receiving Coordinator
Totalt sett i iskremproduksjon er blandingen – og å gjøre den til den beste – kanskje den aller viktigste delen av hele prosessen. En svært dyktig og erfaren person kjent som Mix Masteren utfører blandeprosedyrene i blandetanken, vår 3 800-liters megablender av rustfritt stål.
Et parti med iskremblanding starter med kremfløte, kondensert skummet melk og flytende rørsukker. Til disse ingrediensene tilsetter Mix Masteren også eggeplommer, kakaopulver i våre sjokoladevarianter og naturlige stabilisatorer som bidrar til å forhindre varmesjokk og at det dannes iskrystaller.
Alle ingrediensene blandes sammen i 6 til 8 minutter, og resultatet blir enten en hvit "søt fløteblanding" eller en sjokoladeblanding.
Det ferdige partiet av blandingen blir deretter overført gjennom en av to siler inn i stigetanken. Stigetanken er der blandingen lagres inntil den er klar for å starte pasteuriseringsprosessen.
Favorittsmak:
"Vanilla Caramel Fudge"
Største øyeblikk hos Ben & Jerry's:
"Da han ble valgt til å reise til Hellendoorn, Nederland for å starte opp Ben & Jerry’s produksjonslinje der. "
– Corey Pelkey
Mix Coordinator
Når iskremblandingen er ferdig blandet er den klar for pasteurisering og homogenisering. Pasteurisering er prosessen med oppvarming av blandingen for å drepe farlige bakterier. Pasteuriseringstanken består av en serie med svært tynne plater av rustfritt stål. Varmt vann (83 °C) renner over den ene siden av platene, og en kald blanding (2°C) pumpes gjennom på den andre siden av platene, varmen fra det varme vannet overføres til blandingen og varmer den opp til 82 °C.
Før blandingen har en sjanse til å kjøles ned går den inn i homogenisatoren. Der blir blandingen under høyt trykk (omtrent 2000 psi) tvunget gjennom en meget liten åpning slik at fettpartiklene i blandingen blir så findelte og emulgeres slik at de ikke skilles ut fra resten av blandingen. Homogenisatoren fungerer som en stempelpumpe: blandingen suges inn i sylinderen når stemplet går ned, og når stemplet går opp tvinges den ut under meget høyt trykk.
Den avkjølte blandingen pumpes deretter over til tank-rommet (et rom som holder 2 °C med 6 lagringstanker for blandinger på 20 000 liter), der den oppbevares i 4 til 8 timer for at ingrediensene skal blande seg (det er litt som å la en saus småkoke eller å la en god vin puste - vi ønsker ikke å forhaste prosessen!).
Favorittsmak:
"Rainforest Crunch. Jeg må leve uten denne da den har havnet på smaks-kirkegården."
Ben & Jerry's Team Player:
"Jeg begynte i Hazmat fordi jeg mente det ville være en fin måte å lære mer om hvordan anlegget drives. Jeg med i Community Action Team fordi det gir meg mulighet til å styre midler til organisasjoner som fortjener støtte. Jeg sluttet meg nylig til Green-teamet fordi teamet jobber for å øke bevisstheten rundt miljøspørsmål og tilbyr måter å beskytte våre ressurser på."
– Charlie Sayah
Receiving Team Member
En av grunnene til at Ben & Jerry's iskrem er så god kan forklares med ett ord: smak. Vi tar våre smaker – og våre smakstilsetnings-teknikker – veldig alvorlig. Folkene som jobber med smaksbeholderne er eksperter i den edle kunsten smakstilsetning, og kun de beste smaksingredienser kommer noen gang til å få blande sin smaksbeholder inn i vår iskremblanding.
Når blandingen har "småkokt" pumpes den fra tank-rommet til smaksbeholderne: en rekke med rustfrie stålbeholdere som hver har plass til 1 900 liter med blanding. her er det at blandingen forvandles fra hovedsakelig uten smak til euforisk smakfull ettersom vi tilsetter et utrolig utvalg av smakstilsetninger, pureer og ekstrakter som vanilje, ren peppermynte, fruktekstrakter, bananpuré og til og med noen likører fra tid til annen.
Favorittsmak:
"Triple Caramel Chunk"
Pet Peeves:
"Folk som bare gir litt eller nok til å klare seg. Alle bør gi 100 prosent, uansett hva de gjør."
– Marie Pelkey
3rd Shift Quality Assurance Senior Technician
Når en passende mengde smak er tilsatt pumpes blandingen inn i fryseren. Fryserne på vår Waterbury-fabrikk bruker flytende ammoniakk som frysemiddel (-40 °C), og kan fryse over 2 500 liter av blandingen per time.
Slik virker det: blandingen pumpes gjennom en lang, iskald sylinder kjent som tønnen. Ettersom blandingen fryser på veggen av tønnen blir den skrapt bort av roterende kniver. Når den kommer til fronten av tønnen er det ikke lenger en blanding – den er iskrem!
Blandingen går inn i fryseren ved 2 °C og ender på -5 °C , som er den samme temperaturen og konsistensen som en bløt iskrem, eller som vi kaller det i Vermont, en “creemee.”
Favorittsmak:
"Jordbær, som bare finnes i iskrembarer."
Sikkerhet først:
"Jeg driver med fallskjermhopping, og vi har fler sikkerhetsprosedyrer enn du kan drømme om! Kanskje jeg skulle hoppe i en fallskjerm med Ben and Jerry’s-logoen på. De er uansett med der oppe i ånden. Ok, så det er ikke Ben and Jerry’s i virkeligheten, men sikkerhet kommer alltid først når vi utfører Community Action Team-prosjekter. Jeg liker å utføre dem fordi de gir oss alle en mulighet til å hjelpe og bidra."
Pet Peeves:
"Folk som ikke bryr seg og verre, folk som ikke bryr seg og bruker løvblåsere før klokken ti om morgenen. Skyer under 12 000 fot AGL."
– Ken Moore
Shipping & Receiving
Etter at blandingen fryses til -5 °C som gir en passe kremfull konsistens, kan vi velge: hvis vi lager smaker uten biter, som vanilje eller sjokolade, pumpes iskremen direkte til maskinen som fyller halvlitere, men når vi fremstiller smaker med biter, tar iskremen turen innom fruktmateren (Fruit Feeder).
Før Ben & Jerry’s kom på banen var frukt det eneste iskremprodusentene tilsatte iskrem. Det er derfor vi kaller maskinene som “mater” biter i iskremen en “fruktmater.” Vi kunne alltids finne på et nytt navn, men for å være ærlig har vi alltid vært mer interessert i å finne nye tilsetningsbiter som vi kan legge i materen, alt fra biter av chocolate chip-kakedeig til fudgy brownies til cookies og godteri og nøtter og alt innimellom…i tillegg til frukt!
For å si det enkelt “mater” fruktmateren biter inn i iskremstrømmen. Biter blir topplastet inn i fruktmatertrakten som har en spiral på bunnen som regulerer en jevn tilførsel av biter inn til et taggehjul. Mens taggehjulet går rundt presser det biter inn i strømmen av frossen iskrem som går gjennom materen. Den bit-tilsatte iskremen passerer til slutt gjennom et spesielt blandingsutstyr som blander bitene inn i iskremstrømmen og sørger for jevn fordeling av bitene.
Favorittsmak:
"Chocolate Chip Cookie Dough"
Det beste med Ben & Jerry's:
"Jeg jobber sammen med fantastiske mennesker som bryr seg nok til å gjøre sitt beste og vi lager verdens beste iskrem."
Halvlitersbekjennelse:
"Jeg graver som regel ut bitene og virvlene og lar iskremen bli igjen."
– Kathy Jochim
2nd / 3rd Shift Maintenance Supervisor
Har du noen gang lurt på hvordan vi får disse tykke, rike virvlene av ting så pent virvlet inn i halvliteren med iskrem? Det fine ordet for "virvel" er "variegate," og enten det er fudge, karamell, peanøttsmør, marshmallow eller frukt bruker vi alltid de beste & mest fancy variegatene vi kan finne. Men disse flotte variegatene ville aldri finne veien inn i våre halvlitere med iskrem hvis vi ikke hadde et flott variegate-veiledningssystem.
Heldigvis har vi tilfeldigvis det beste variegate-veiledningssystemet som finnes!
Slik virker det:
• Variegater må først passere gjennom Conthermen som senker temperaturen bare nok til å forhindre at de klumper seg (som ikke er bra)
• Passe avkjølte variegater passerer gjennom Variegatoren, som hovedsakelig injiserer dem inn i iskremstrømmen (som er en virkelig bra greie når den virker som den skal, og skikkelig sølete når den ikke gjør det).
Favorittsmak:
"Triple Caramel Chunk"
Klebrig situasjon:
"Da jeg først startet i produksjonen pumpet vi fudge inn i stigetanken. En skjerm ble satt inn baklengs. Vi ventet på at fudgen skulle pumpes inn i tanken, men det kom ingenting. Plutselig fikk slangen et hull på grunn av trykket, og fudgen blåste opp ved siden av meg og traff nesten alle som var på gulvet. Skikkelige fudge-virvler."
– Vicki Keel
Production
Når bitene og virvlene er tilsatt, er iskremen klar for å fylles i halvliterbegere. Dette gjøres ved hjelp av en fantastisk maskin som kalles den automatiske fylleren.
Den automatiske fylleren fyller ikke bare rundt 120 halvlitere i minuttet, men den gjør også forberedelsesoppgaver som å slippe 2 og 2 halvliterbegere i perfekt posisjon så fyllerhodet kan fylle dem.
I tillegg, etter begrene er fylt opp, skyver fylleren dem mot lokk-maskinen som posisjonerer & dytter halvliterlokkene fast på plass på en riktig måte.
Til slutt frigjør en smart halvliterbeger-løfter halvliterne fra lokk-maskinen der en liten spak venter på å dytte de ut og bort på et transportbånd til neste trinn i prosessen.
Favorittsmak:
"Chubby Hubby. Jeg er en stor fan av peanøttsmør, og peanøttsmør-virvlene blandet med peanøttfylte saltstenger er bare fantastisk...fudgen skader ikke heller."
Det beste med Ben & Jerry's:
"Jeg liker at hos B&J handler det ikke bare om å tjene mest mulig penger. Som selskap bruker de masse penger på å hjelp andre gjennom prosjekter i lokalsamfunnet, kjøp av fair trade-ingredienser, Ben & Jerry's stiftelsen hvor selskapet matcher ansattes donasjoner, og listen bare fortsetter. Menneskene jeg jobber sammen med er også en de største grunnene til at jeg liker å jobbe i B&J. De er omsorgsfulle og gode mennesker som ville gi deg skjorta hvis du trenger den."
– Neil Jones
1st Shift Warehouse Supervisor
Før den pakkede iskremen kan lagres eller sendes må den fryses ytterligere – fra iskremens semi-frosne temperatur på -5 °C til en fullstendig frossen og faste tilstand på minst -23 °C. Prosessen kalles “herding,” og den foregår i spiralherderen.
Halvliterne flyttes av transportbåndet ut av produksjonsrommet og inn i spiralherdingtunnelen, en 2-etasjers korketrekkerformet mega-samlebånd som bokstavelig talt er "the coolest thing" i hele fabrikken.
Den faktiske temperaturen i spiralherdingstunnelen er -34 °C, men store vifter som blåser i tunnelen skaper en vindkjølingstemperatur på -51 °C. I dette fullstendige polar-miljøet flyttes halvliterne sakte opp spiralsamlebåndet i 3 timer, og når de kommer til toppen har temperaturen i iskremen falt fra -5 °C (myk serveringskonsistens) til -23 °C (fullstendig-hardfrossen konsistens!)
Favorittsmak:
"Milk & Cookies. Den er den perfekte blandingen av vanilje og cookie-galskap. Jeg er et cookie-monster!"
Det beste med Ben & Jerry's:
"Å kunne våkne opp hver morgen og tenke på muligheten til å gjøre noe stort, hvordan jeg blir holdt igjen og hvem som kan gi meg positive impulser i løpet av arbeidsdagen. Det er en ganske fantastisk følelse."
– Luke Desmond
2nd Shift Logistics Supervisor
Når halvliterne er nedfryste pakker vi dem for utsendelse. Først vender en inverter annenhver halvliter opp ned og en medarbeider i fryserommet sørger for at 8 halvlitere (2 parallelle rekker med 4 halvlitere med annenhver halvliter vendt) er riktig plassert for å entre pakkeren. Pakkeren er en varmetunnel som skrumper plast rundt en pakke med 8 halvlitere. 8-pakningen kaller vi en “strømpe,” og hver strømpe tilsvarer 4 liter iskrem. Medarbeiderne i fryserommet stabler 'strømper' på paller som settes på vårt fryselager (-30 °C) i påvente av utsendelse.
Favorittsmak:
"Peanut Butter Jam Session"
Linked Prosperity:
"Jeg dro til New York for å promotere en ny smak og meldte meg frivillig for et samfunnsprosjekt. Jeg gjorde det for å forbedre meg selv innen selskapet. Jeg er glad jeg gjorde det; jeg hadde det kjempegøy!"
– Jesse Ploof
Shipping & Receiving
I mellomtiden, i kvalitetssikringslaboratoriet, er KS-medarbeiderne fanatikere med henhold til å sørge for at Ben & Jerry's iskrem oppfylle våre strenge standarder når det gjelder produktkvalitet.
Hver gang de godkjenner en produksjonsserie av Ben & Jerry’s iskrem gir de våre trafikkontrollører den kritiske klareringen de trenger for å få fortgang i leveringen av Ben & Jerry produkter til mottakersteder over alt….
Favorittsmak:
"Coconut Seven Layer Bar. Det er en smak du finner i Ben & Jerry's iskrembarer; jeg elsker kokosflak og butterscotch virvler. "
Det beste med Ben & Jerry's:
"Jeg liker å være en støttespiller for samfunnet. Community Action Team-programmet har stor betydning for min jobbglede. Jeg har vært medlem av programmet i 20 år!! "
– Pamela Hakey
Quality Assurance Coordinator
Vår definisjon av "over alt" fortsetter å vokse mer og mer over alt hvert år!
I tillegg til hele USA distribueres produktene til Ben & Jerry over hele verden til supermarkeder, matforretninger, kiosker, restauranter, kinoer og andre iskrem-vennlige arrangementssteder. Og når det gjelder iskrem-vennlige arrangementssteder synes vi at Ben & Jerry's iskrembarer er på langt nær de mest iskrem-vennlige av de alle!
Favorittsmak:
"Spumoni. Dette var et begrenset smaksparti i 2012. Denne utrolige smaken var en kirsebæriskrem med kirsebær og pistasj virvlet med sjokoladeiskrem med fudge-biter. Det var den beste noen gang."
Pet Peeves:
"Sokker i sandaler, sjåfører som ikke bruker blinklyset, dårlig kundeservice, iskrem med fryser-brennmerker, feil bruk av iskremskjeer, kattehatere (hvordan kan du hate katter!?), folk som alltid kommer sent og lyden av en gaffel som skraper på en tallerken."
– Marla Hogan
Scoop U Professor