Vår reise mot bærekraftig emballasje

Ben & Jerry’s har alltid ment at iskrem kan forandre verden. Og selv om det er sant at iskrem gir mennesker et smil om munnen og bringer mennesker sammen, kan vi ikke ignorere påvirkningen emballasjen vår har på miljøet. Som med det meste av emballasje for matprodukter, blir det meste av emballasjen vår ikke gjenbrukt, kompostert eller resirkulert, men heller kassert som avfall. Vi er på en reise for å endre det.

Målet vårt er at 100 % av emballasjen vår skal være uten petroleumsbasert plast. Og vi vil at alt skal være gjenbrukbart, komposterbart eller resirkulerbart innen 2025!

Vi har jobbet for å redusere vår helhetlige miljøpåvirkning i flere år, og vi vet at vi har mer igjen. Det største problemet vi står overfor er den petroleumsbaserte plasten i en del av vår nåværende emballasje, som er vanskelig, om ikke umulig, å resirkulere.

Plastproduksjon og -forurensning er uløselig knyttet til tre ting vi bryr oss svært mye om: miljøets helse, sosial rettferdighet og klimaendring.

Være en del av løsningen

På grunn av plastens iboende manglende bærekraft, forplikter vi oss til å være en del av løsningen ved å ikke skape plastavfall til å begynne med. Det er derfor Ben & Jerry’s har tatt fatt på en mangeårig innsats for å eliminere plast fra forbrukeremballasjen ved å:

 • Redusere mengden av petroleumsbasert plastemballasje for engangsbruk vi bruker gjennom forsyningskjeden og våre isbarer globalt
 • Finne plantebaserte og/eller komposterbare alternativer til konvensjonell petroleumsbasert plast
 • Utvikle gjenbrukbare emballasjeløsninger
 • Vi har inngått samarbeid med Canopys Pack4Good Initiative for å sikre at produktemballasjen vår ikke kommer fra tremasse fra eldgamle og truede skoger gjennom hele forsyningskjeden vår. Vi har allerede startet denne ansvarlige reisen. Vi har brukt FSC-sertifisert fiber i halvliterne våre siden 2009, men vi vil forbedre oss ytterligere på dette området. Vi har innledet arbeid med Canopy og deres Pack4Good-initiativ siden de anerkjenner den kritiske verdien av skoger for biologisk mangfold, klima og tradisjonelle lokalsamfunn.

Det er ingen sølvkule for det globale plastproblemet, men vi har hatt god fremgang. Her er endringene vi har gjort så langt.

Redusere petroleumsbasert plast

 • Fra og med tidlig i 2019 sluttet vi å tilby plastsugerør og -skjeer i våre mer enn 600 isbarer over hele verden, og unngikk estimerte 36 000 kg med plast hvert år.
 • Vi har laget de europeiske iskrembeholderne våre av papp mer bærekraftige ved å bruke et ensidig plantebasert polyetylenbelegg. Selv om det er kjemisk identisk med den petroleumsbaserte plasten i det gamle belegget vårt, vil denne endringen redusere mengden plast vi bruker med omtrent 36 000 kg per år, og flytte kildene våre bort fra petroleum. Og det betyr at iskrembeholdere i Europa kan resirkuleres bedre.
 • I 2021 gikk vi over til et papiromslag på våre Peace Pops, og unngikk 18 tonn med plast per år.
 • I 2021 gikk våre USA-baserte isbarer over fra de tidligere iskremkoppene, drikkekoppene og lokkene våre til plantebasert og industriell komposterbar emballasje. Vi jobber fortsatt med løsninger for isbarer i resten av verden. (Profftips: Vaffelkjeks er et lekkert og plastfritt serveringsalternativ!)
 • Innen slutten av 2022 vil vi også ha fullført fjerning av det ytre laget av plast i de amerikanske beholderne våre, som vil redusere plast med ytterligere 47 tonn med plast per år. Dessverre samler de fleste lokalsamfunn i USA fortsatt ikke inn matemballasje av belagt papp for resirkulering.
 • Innen slutten av 2022, vil vi ha overført alle våre mengdebokser i EU til å være 100 % etter-forbruker resirkulert materiale, som sparer 62 tonn med ny plast per år.
 • Også innen slutten av 2022 vil vi ha endret våre Cookie Dough Chunks-poser til papir i USA, og unngå 54 tonn med plastbruk per år.

Mens vi snakker om emballasje gleder vi oss over å fortelle deg at halvlitrene våre har brukt pappemballasje med Forest Stewardship Council (FSC)-sertifisering siden 2009. FSC-sertifisering betyr at massen i pappen kommer fra skoger som forvaltes for å beskytte dyrelivshabitater, opprettholde biologisk mangfold og andre bærekraftige kriterier for skog.

Hva er det neste?

Vår største prioritet er å finne et alternativ til den gjenværende plasten i iskrembeholderne våre, inkludert den beskyttende forseglingen rundt lokket. Å finne en løsning som er resirkulerbar og/eller komposterbar gir oss mange utfordringer. Resirkuleringsstandarder og -forskrifter varierer sterkt fra land til land og endog fra by til by. Kompostering er heller ikke en ideell løsning, fordi det ikke er bredt tilgjengelig. Allikevel vet vi at å bruke emballasjemateriale som nedbrytes raskere enn tradisjonell plast er bedre for planeten hvis det ikke blir kassert på riktig måte.

Vi jobber for å finne løsninger og bryte ned disse og andre barrierer som ligger rundt det globale avfallssystemet. Vi vil fortsette å presse på i alle våre himmelske tilbud for å sikre at det eneste iskremen vår etterlater er et smil.

Takk til alle som har kommet med forslag og støttet vår innsats i denne overgangen. Vi vil komme med flere oppdateringer langs veien.