40 rare, pussige og helt merkverdige morsomme fakta i anledning vår 40årsdag!

May 5, 2018

Hurra for oss! Den 5. mai er Ben & Jerry's 40-årsdag! Selv om vi har veldig lyst til å feire med å spise 40 beger iskrem, så vil nok magene våre foretrekke at vi finner en annen måte å vise vår begeistring på. Derfor har vi funnet frem 40 rare, pussige og helt unødvendige morsomme fakta om Ben & Jerry's som vi vil dele. Hvis du vil, ta en skje med Cookie Dough for hver fakta i vår ære: 

 1. Ben & Jerry’s var opprinnelig ment som et bagel-selskap, men så fant Ben og Jerry ut at bagelbake-utstyr var litt for dyrt. Planen deres var å levere bagel, gravlaks, kremost og New York Times på søndagsmorgener. 

 2. Jerry var den første Adm.Dir for selskapet, så derfor fikk Ben ha navnet sitt først i "Ben & Jerry's". 

 3. Hver ansatt får 3 beger med nydelig Ben & Jerry's herlighet hver dag. 

 4. Dastardly Mash (1979-1991) er den eneste smaksvarianten som har inneholdt rosiner

 5. Vi har en kirkegård hvor vi begraver våre avsluttede smaksvarianter. Over 300 smaksvarianter har blitt sent til gravplassen 

 6. Grunnleggerne Ben Cohen & Jerry Greenfield traff hverandre i gymtimen i 7-klasse på Long Island i 1963. De var de to tregeste ungene i klassen

 7. Ben og Jerry flyttet til Vermont og fullførte et brevkurs i iskremlaging fra Penn State University som kostet $5. De fikk toppkarakterer på eksamen fordi de fikk ha med seg studieboken.

 8. Den første smaksvarianten Ben & Jerry lagde var vanilje! Wow.

 9. I Ben & Jerry's kontoret er det en trehytte og en sklie - begge blir brukt ofte. 

 10. Vi lagde Chocolate Chip Cookie Dough etter at en anonym fan foreslo det i vår aller første Scoop Shop. Siden den tid har iskremen blitt legendarisk. 

 11. Alle møterommene i hovedkontoret til Ben & Jerry's er navngitt etter iskrem-smaker. 

 12. Ben & Jerry’s har to varmluftsballonger som de tar frem ved spesielle anledninger. Den ene er formet som en Cherry Garcia iskremkjeks og den er nesten 30 meter høy.

 13. Sommeren etter deres første år på universitet kjørte Ben Cohen en iskrembil, mens Jerry parkerte biler ved den lokale stranden

 14. Den første Ben & Jerry’s butikken i Vermont var en renovert bensinstasjon, hvor de delte plass med en lokal bonde som solgte råvarer,

 15. Ben ville kalle forretningen “Josephine’s Flying Machine”, men Jerry var ikke helt enig. 

 16. De første iskrembegerene bestod av Oreo Mint, French Vanilla, Chocolate Fudge, Wild Blueberry, Mocha Walnut, Maple Walnut, Honey Coffee og Honey Orange.

 17. Dessverre har ingen av de 8 første smakene overlevd.

 18. Det finnes en Scoop Shop som står på påler i Bannister’s Wharf, Newport, Rhode Island

 19. Canada var det første landet etter USA som deltok i feiringen av Free Cone Day

 20. Hovedkontoret til Ben & Jerry’s er hundevennlig og flere av de ansatte tar med valpene sine på jobb.

 21. Jerry pleide å "miste" bokser med karamell fra toppen av en stige. Bitene ble brukt i Coffee Heath Bar Crunch.

 22. I 1986 satt Ben og Jerry seg i deres “Cowmobile” og kjørte på tverrs av USA for å dele ut gratis Ben & Jerry's. Dessverre brant bilen opp på veien hjem. Ben sa at bilen så ut som en stor "Baked Alaska"!

 23. I fjor gav PETA Ben & Jerry’s deres årlige Proggy pris for å anerkjenne deres nye veganske Non-Dairy sortiment.

 24. Hver vaffelkjeks har i gjennomsnitt 259 små firkanter. Hvorfor så mange? Den teksturerte overflaten klarer å holde mer iskremen enn en glatt overflate. 

 25. Da Ben & Jerry’s først ble opprettet, solgte vi supper, crepes og keramikk sammen med det som er nå verdenskjent iskrem.

 26. Maskineriet vi benytter for å lage våre "Core smaksvarianter" er basert på en tysk pølsemaker.

 27. Inklusiv iskrem, lett iskrem, fettfattig iskrem, iskrem uten tilsatt sukker, Carb Karma, gresk og normal frossen yoghurt, så har det vært 43 smaksvarianter med "vanilje" i navnet.

 28. Vi har Flavor Labs i vår Waterbury, VT fabrikk og i en Scoop Shop i Tokyo, Japan. Her lager vi ville nye smaksvarianter hver eneste uke. 

 29. Den aller første Free Cone Day ble gjennomført i 1979 og det var grunnleggernes måte å takke kundene for at de hjalp dem gjennom deres første år.

 30. Kuen du ser på Ben & Jerry's pakningene heter Woody og er navngitt etter Woody Jackson - artisten som designet henne i 1983.

 31. Vi var det første iskremselskapet i verden som lagde Cores - iskrembeger med en tykk kjerne av noe euforisk fantastisk (som karamell eller brownie-røre) i midten.

 32. Siden slutten av 1980-tallet har vi fått alle de nydelige "fudgy brownie" bitene fra Greyston Bakery, et samfunnsoppdrag-ledet bakeri i Yonkers, New York. De ansatter mennesker som har møtt utfordringer i arbeidslivet. 

 33. 100% av fortjenesten til Greyston Bakery går til nytte til "the Yonkers", lokalsamfunnet i New York, og vi er veldig stolte av at vi er en del av det. 

 34. I disse dager deler vi ut omtrent 1 million gratis iskrem hver Free Cone Day. Whoa!

 35. I 2018 gjentok vi frasen "Mer av det du elsker, mindre av det du ikke elsker" av en eller annen grunn. Derfor bestemte vi oss for å lage et helt sortiment av lett iskrem inpsirert av disse tankene. Vi kalte dette produktet Moo-phoria, som tilfeldigvis rimer med "euphoria".