Sjokoladebrødpudding

Ben & Jerry's sjokoladebrødpudding

INGREDIENSER

  • 2 halvlitere med Ben & Jerry’s Phish Food iskrem, smeltet til romtemperatur
  • 3 egg
  • 350–450 gram daggammelt brød og/eller bakverk

 

  1. Samle alle ingrediensene.

  2. Kutt brødet og/eller bakverket (croissanter, briocher eller challah passes ekstra godt) i små biter eller skiver. Legg brødet på en tynn panne. Enten a) la brødet ligge ute natten over for å tørke litt, eller b) rist det i ovnen i rundt 10 minutter mens ovnen forvarmes.

  3. Forvarm ovnen til 175 grader. Hell den smeltede iskremen i en ekstra stor bolle og ha i eggene. Rør til det er godt blandet. Legg til det tørkede eller svakt ristede brødet, og bland godt. (Ettersom noen brødtyper er mer kompakte enn andre kan puddingen ha godt av en hvileperiode på opptil en time, etter blanding og før steking, slik at miksen av iskrem og egg fullstendig gjennombløter brødet. )

  4. Gjør klar en 23 x 33 panne ved å spraye den med stekespray eller dekke den med smør. Putt brødmiksen i pannen og la den steke i 30–40 minutter.

  5. Når stekingen er ferdig tar du pannen ut av ovnen og lar den kjøle seg litt. Server med en stor skje med Ben & Jerry’s iskrem, og nyt!