5 Ting Du Mest Sannsynlig Ikke Visste Om Ben & Jerry's Første Scoop Shop

The first Ben & Jerry's ice cream shop

1. Renovert bensinstasjon

Den ble offisielt åpnet  5. mai 1978 i en gammel renovert bensinstasjon i Burlington, Vermont. Selv om det dessverre ikke finnes noe gigantisk iskremformet alter for å hedre vår tidligere fødeplass, kan man derimot finne en nydelig plakett på veien som hedrer denne historiske plassen. 

Utenfor den første Ben & Jerry's butikken

2. Det var et høl, kosmetisk sett.

Selv om bensinlukten ikke lå i luften lenger, hadde denne plassen en følelse av "rustikk". Man kan kanskje kalle det "Gasoline Chic". Når Ben & Jerry først flyttet inn var det ingen oppvarming, et fire tommers islag som dekket gulvet, taket hadde ikke gipsplater, det lakk vann ned fra taket og det var søppel overalt. Men heldigvis - midt oppi alt kaoset var det iskrem å lage! Det var alltid iskrem å lage!

Utsik fra innsiden av den opprinnelige Ben & Jerry's butikken

3. "Gjør-det-selv" regjerte.

Enten det var å sette opp skillevegger eller bygge arbeidsbord ut av hvilket som helst billig materiale de fikk tak i, Ben & Jerry tok "gjør-det-selv"-konseptet til imponerende nivåer. De lagde hjemmelagde skilt, hjemmelagde installasjoner, hjemmelagd iskrem og hjemmelagd MORO.

En pianist på innsiden av den første Ben & Jerry's.

4. Vil du ha litt musikk med på kjøpet?

En lokal Burlington-fyr med navnet Don Rose pleide å komme innom butikken for å vise frem talentet sitt på et gammelt piano. Han ble så å si fast inventar hos Ben & Jerry's og når han ikke var på jobb ved den lokale IBM-fabrikken, da fengslet han iskrem-holdende kunder med sin vakre musikk. 

Iskrem-spisekonkurranse utenfor den første Ben & Jerry's butikken

5. Det har handlet om mennesker helt fra begynnelsen av

Til tross for en relativ ydmyk begynnelse, stod det alltid iskrem-elskende fans i kø for å smake våre herlige "chunks & swirls" - og 40 år etter, så er de der fortsatt! Dette leder oss til den eneste mulige konklusjonen: Selv om amatørarbeid ikke nødvendigvis varer for evig, så gjør god iskrem nettopp det!