Ben & Jerry's Ice Cube Tray Truffles

ice-cube-tray-truffles-779x400.jpg

INGREDIENSER

 • 1 300 g. pose med bittersøte eller halvsøte sjokoladebiter
 • 1 spiseskje vegetabilsk olje
 • 1/3 til 1 halvliter av din favoritt Ben & Jerry’s smak

 

VERKTØY & KJØKKENUTSTYR

 • Isbitbrett (Vi fant ut at plastikk virker bedre enn silikon, og skrå eller avrundede bunner virker bedre enn firkantede hjørner)
 • Mikrobølgeovnvennlig 4-kopps målekopp av glass med helletut.
 • Iskremskje i teskjestørrelse
 • Liten gummislikkepott
 • Pannespray

 

 1. Tell antall former i isbitbrettet ditt, og skuff dette antallet med iskremballer inn i en panne med bakepapir. Sett denne pannen i fryseren inntil den trengs.  Spray isbitbrettet med pannespray og sett det til side.

 2. Kombiner sjokoladebitenemed vegetabilsk olje i den store mikrobølgeovnvennlige målekoppen og varm i mikrobølgeovnen i 25 sekunders intervaller, rør mellom.  Ikke varm for mye! Hvor lang tid som trengs for å smelte bitene vil avhenge av mikrobølgeovnen’s styrke Ta den ut når det fortsatt er noen usmeltede biter. Rør i omtrent 5 minutter til alle er smeltet

 3. Hell den smeltede sjokoladen inn i formene på brettet ditt, og fyll dem 1/3 opp. Du burde ha igjen nok sjokolade i målekoppen til å dekke toppene av brettet etter å ha lagt til iskremen. Plukk opp brettet og vipp og snu det for å få sjokoladen til å dekke sidene av formene så nærme toppen som mulig. Ta ut iskremballene fra fryseren og putt én i hver form, dytt dem forsiktig ned i sjokoladen. Hell den gjenværende sjokoladen over toppen og jevn ut med en gummislikkepott.  Gjør dette så fort som mulig for å unngå smelting. Frys trøflene i minst en time.

 4. Når de er helt nedkjølt, fjern brettet fra fryseren og ta ut hver trøffel fra brettet ved å forsiktig bøye, vri og trykke på brettet for å få dem ut.

 5. Nyt trøflene som de er, eller bruk dem til å lage en Mocha Affogato-iskrembrusflottør. Putt et par trøfler i bunnen av et halvliterglass, hell varm kaffe over toppen, legg til fløte etter personlig smak, rør forsiktig, legg til en håndfull isbiter og rundt 30 ml med club soda. Legg til en skje med din favorittsmak fra Ben & Jerry’s og nyt!