INGREDIENSER
Ganache fyll:
- 1 halvliter myknet Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie iskrem
- 2,5 kopper md sjokoladebiter
Glasur:
- 1,5 kopper siktet melis
- 2 spiseskjeer smeltet smør
- 2-4 spiseskjeer melk
- Valgfritt: 2 teskjeer usøtet kakaopulver til sjokoladeglasur
Bunn:
- 1 boks med din favoritt butterdeig, eller din egen hjemmelagde oppskrift
Vispet egg:
- 1 egg, vispet med 1 spiseskje vann
Ekstra dekor (valgfritt):
- Strøssel, knuste sukkerstenger, sjokoladeflak, kokosflak, hakkede nøtter ... slipp fantasien løs!
-
Begynn med å lage ganache fyllet. Legg sjokoladebitene i en middels stor bolle, med plass til både sjokoladen og iskremen. Varm iskremen langsomt til kokepunktet i en sausekjele med tykk bunn. Rør ofte slik at sukkeret ikke fester seg i bunnen av kjelen. Straks iskremen begynner å koke, heller du den over sjokoladebitene og lar den hvile i 3–5 minutter.
-
Rør blandingen til en jevn konsistens. La ganachen kjøle til romtemperatur enten ved å la den stå på kjøkkenbenken i 6–8 timer, eller i kjøleskap i 1–2 timer.
-
Gjør klar butterdeigen. Ta ut butterdeigen fra fryseren og tin den i henhold til anvisningene på pakken. Forvarm ovnen til 200 grader. Når butterdeigen er ferdig, bretter du den ut og legger den på en ren overflate. Bruk eventuelt en kjevle for å få deigen flat i kantene. Kutt deigen i tre deler langs brettene i lengderetningen, og kutt så hver av strimlene i to, slik at du ender opp med 6 rektangler. Gjenta det samme med neste plate, til du har 12 rektangler.
-
Legg seks rektangler på en stekeplate dekket med bakepapir. Legg 2 spiseskjeer med ganache i midten av hvert rektangel. Bruk en bakebørste for å stryke et lag med vispet egg rundt kantene av hvert stykke. Legg et nytt stykke med butterdeig oppå hvert av de du har, og forsegle kantene ved å trykke forsiktig ned med fingrene. Fullfør forseglingen ved å bruke tennene på en gaffel til å dytte ned kantene. Når dette er gjort, stryker du hver av kakene med vispet egg, og kutter et par luftehull i toppen med en skarp kniv. Stek kakene i ovnen i 15–17 minutter, eller inntil de er gyldne og hevede. Fjern kakene fra ovnen og la de kjøle i rundt 10 minutter før du glaserer dem (de er fantastiske uten glasur også!).
-
Gjør klar glasuren mens kakene er i ovnen. Bland melisen (og kakaopulver hvis du foretrekker sjokoladeglasur) med det smeltede smøret. Tilsett 1 spiseskje med melk av gangen, inntil glasuren har en mellomtykk, smørbar konsistens.
-
Når kakene har kjølt seg litt kan du smøre eller helle glasuren over dem, og toppe det hele med ditt favoritt strøssel.
-
Legg til en skje med din favorittsmak fra Ben & Jerry’s, og nyt!