Truffle Puff-Tarts

Ben & Jerry's Truffle Puff-Tarts

INGREDIENSER

Ganache fyll:

Glasur:

 • 1,5 kopper siktet melis
 • 2 spiseskjeer smeltet smør
 • 2-4 spiseskjeer melk
 • Valgfritt: 2 teskjeer usøtet kakaopulver til sjokoladeglasur

Bunn:

 • 1 boks med din favoritt butterdeig, eller din egen hjemmelagde oppskrift

Vispet egg:

 • 1 egg, vispet med 1 spiseskje vann

Ekstra dekor (valgfritt):

 • Strøssel, knuste sukkerstenger, sjokoladeflak, kokosflak, hakkede nøtter ... slipp fantasien løs!

 

 1. Begynn med å lage ganache fyllet. Legg sjokoladebitene i en middels stor bolle, med plass til både sjokoladen og iskremen. Varm iskremen langsomt til kokepunktet i en sausekjele med tykk bunn. Rør ofte slik at sukkeret ikke fester seg i bunnen av kjelen. Straks iskremen begynner å koke, heller du den over sjokoladebitene og lar den hvile i 3–5 minutter.

 2. Rør blandingen til en jevn konsistens. La ganachen kjøle til romtemperatur enten ved å la den stå på kjøkkenbenken i 6–8 timer, eller i kjøleskap i 1–2 timer.

 3. Gjør klar butterdeigen. Ta ut butterdeigen fra fryseren og tin den i henhold til anvisningene på pakken. Forvarm ovnen til 200 grader. Når butterdeigen er ferdig, bretter du den ut og legger den på en ren overflate. Bruk eventuelt en kjevle for å få deigen flat i kantene. Kutt deigen i tre deler langs brettene i lengderetningen, og kutt så hver av strimlene i to, slik at du ender opp med 6 rektangler. Gjenta det samme med neste plate, til du har 12 rektangler.

 4. Legg seks rektangler på en stekeplate dekket med bakepapir. Legg 2 spiseskjeer med ganache i midten av hvert rektangel. Bruk en bakebørste for å stryke et lag med vispet egg rundt kantene av hvert stykke. Legg et nytt stykke med butterdeig oppå hvert av de du har, og forsegle kantene ved å trykke forsiktig ned med fingrene. Fullfør forseglingen ved å bruke tennene på en gaffel til å dytte ned kantene. Når dette er gjort, stryker du hver av kakene med vispet egg, og kutter et par luftehull i toppen med en skarp kniv. Stek kakene i ovnen i 15–17 minutter, eller inntil de er gyldne og hevede. Fjern kakene fra ovnen og la de kjøle i rundt 10 minutter før du glaserer dem (de er fantastiske uten glasur også!).

 5. Gjør klar glasuren mens kakene er i ovnen. Bland melisen (og kakaopulver hvis du foretrekker sjokoladeglasur) med det smeltede smøret. Tilsett 1 spiseskje med melk av gangen, inntil glasuren har en mellomtykk, smørbar konsistens.

 6. Når kakene har kjølt seg litt kan du smøre eller helle glasuren over dem, og toppe det hele med ditt favoritt strøssel.

 7. Legg til en skje med din favorittsmak fra Ben & Jerry’s, og nyt!