6 Ben & Jerry’s Vandrehistorier (som kan være sanne eller falske)

Mai 07, 2018

Ben & Jerry's Cowmobile

Stranger Than Fiction?

Vi vet ikke helt hvorfor det er slik, men rare og ville historier har en tendens til å oppstå rundt grunnleggerne våre - Ben og Jerry. Du forventer kanskje ikke mindre fra de to gutta som startet et iskrem-selskap i en forlatt bensinstasjon og deretter viet en hel dag til å gi bort iskrem gratis. (Seriøst, hvem  gjør det?)

 

Mennene, Mytene, Legendene

Noen ganger vet vi ikke engang hvor virkeligheten slutter og fiksjon begynner i historiene om Ben og Jerry. Det hele er ganske forvirrende, men mye av det kan være ekte... eller så kan det være produktet av en finurlig fantasi (muligens skapt under innflytelse av en halvliter eller to med Half Baked).

Dette er våre absolutte favoritt-rykter om Ben & Jerry — ubekreftet, men ikke nødvendigvis motbevist — fra vårt snedige arkiv om vår historie. 

 1. Ben Cohen: Beger-oppfinner

  I de tidlige dagene til våre grunnleggeres iskrem-eventyr, så fantes det ingen Ben & Jerry's beger - det var kun kopper og iskjeks tilgjengelig i Scoop Shop'en. I tillegg solgte de store mengder til restauranter. Det var Bens idé å pakke inn det herlige produktet i beholdere av halvliter-størrelse og deretter forsøke å selge det i dagligvarebutikker. Var vi først ute og dermed opprinnelsen til halvliter-iskrem i matbutikkhyllene? Svaret er dessverre nei. Men det er et vedvarende rykte som har fulgt oss siden den gang. 

 2. Hemmelig California Cannabis

  Ifølge vandrehistorie, fikk Ben og Jerry først fart på selskapet ved å selge cannabis-infisert iskrem. Dette skal ifølge myten ha skjedd i skjul på musikkfestivaler i California på 60 - 70-tallet. Vi har ikke noe konkret bevis på at dette har eller har ikke skjedd, men vi kan ikke forestille oss at det er sant. Uansett, ingen venter i begeistring på en Ben & Jerry's med cannabis-smak, gjør de vel? 

 3. One Small Scoop for Man, One Giant Bowl for Mankind

  Dette høres kanskje helt utenomjordisk crazy ut, men det kan faktisk hende at det er sant — Ben & Jerry’s var den første iskremen som reiste til verdensrommet. Vi må anta at de heldige astronautene visste at de kom til å bli litt fysen på Chunky Monkey og planla deretter. Eller gjorde de det? Vi har forsøkt å spørre NASA om bekreftelse, men de har ikke returnert våre henvendelser.

 4. 4/20 Free Cone Day?

  Noen Ben & Jerry’s detektiver har notert seg at Free Cone Day ofte foregår rundt 20. april, den tradisjonelle dagen for, ahem, å hengi seg. Tilfeldighet? Sannsynligvis. Den første Free Cone Day ble gjennomført 5. mai 1979, på ettårs-jubileumet til den aller første Scoop Shop-åpningen. I disse dager faller Free Cone Day oftest på en tirsdag, vanligvis i begynnelsen av april. Så du må nesten selv avgjøre hva du tror er årsaken. 

 5. Den Merkeligste “Dietten” Noensinne

  Denne myten kan vi faktisk bekrefte: På et tidspunkt gikk Ben på en kun fransk-toast-og-hvitløk-smør diett. Han sier: "Det fungerte bra. Det var deilig og billig, og jeg var ikke så fet på den tiden, ikke sant? Jeg mener at det var rimelig fornuftig. En gang ble det derimot brann i brødristeren". Ikke forvent en iskrem-smak basert på den kombinasjonen, da.

 6. Iskrem Lagd Av Hva For Noe Slags Melk?!?

  Denne myten finnes det faktisk papirspor av som beviser det, til tross for at det høres rimelig vilt ut. I 2008 sendte PETA et brev til oss, hvor de ba oss om å slutte å lage iskrem fra kumelk og heller - hold deg fast - bruke brystmelk fra mennesker. Med all respekt for PETA, vi er rimelig sikre på at våre fans ville ha blitt litt skuffet over en slik endring. Vi valgte i stedet mandelmelk, og PETA har gitt oss en Proggy award for vår vegansk-sertifiserte Non-Dairy smaksvarianter.

Har du hørt om noen merkverdige Ben & Jerry’s rykter og urbane legender? Del dem med oss i kommentarseksjonen nedenfor! Men husk, det finnes mange rykter der ute som er akkurat det — rykter.