Vegan Chocolate Strawberry Shortcake

29244_April_Content_Recipe_Photo_Edits_779x500.jpg

INGREDIENSER

Shortcakes:

 

Topping:

 

  1. Forvarm ovnen din til 200°C.  I en mellomstor bolle, bland 1 halvliter med smeltet Ben & Jerry’s laktosefri med det selvhevende melet. Rør til du får en stiv deig.

  2. Strø litt mel på arbeidsflaten din og plasser deigen på den.  Bruk hendene og kna deigen til et røft rektangel og brett over et par ganger på en eltende måte.  Det er mulig du må blande inn mer mel. Deigen burde ikke klistre seg til hendene dine og burde beholde sin form, men den skal heller ikke være for stiv.

  3. Form deigen til et rektangel som er omtrent 10” x 20” x 2” tykt.

  4. Ved å bruke en kniv dyppet i mel, skjær deigen inn i 8 like deler ved å lage ett kutt i midten på langs, og tre like store kutt på tvers.

  5. Legg kjeksene på en smurt panne eller en panne med bakepapir. Smør toppene av kjeksene med kokosnøttmelk (eller annen laktosefri melk) og strø med glittersukker. Stek i 14 til 18 minutter eller til de spretter tilbake når de blir trykket lett på.

  6. Bland oppskårede jordbær og sukker i en bolle og la det hvile mens kjeksene stekes og avkjøles.  Rør av og til for å få jordbærene til å slippe ut saften.

  7. Ta ut kjeksene fra ovnen og la dem avkjøles.

  8. For å servere, skjær opp hver kjeks og topp med Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie laktosefri, jordbær og laktosefri topping. Nyt!